tiistai 4. syyskuuta 2012

Mustaherukkahillo

Poika tuli yksi päivä eskarista ja kertoi miten ihanaa mustaherukkahilloa oli ollut ruuaksi. Herukat oli jo poimittu ja ikävä kyllä mummultakin. No mentiin vielä puskiin pikkuisen hilloannoksen toivossa. Aikaisemmin raakana puskiin jätettyjä marjoja olikin 1850grammaa kuin aivan kaikki mustat ja hiukan vihreitäkin noukittiin. Tehtiin tuosta määrästä hillo ja vaikka käytettiin koko hillosokeripussi jäi hillo vähän löysäksi. Tässä ohje seuraavaa kertaa varten, vähemmällä marjamäärällä.

Iltapuuro, keksein kuvata vasta tämän "kauniin" hillon lättäilyn jälkeen..

Mustaherukkahillo

1700g mustaherukoita
1kg hillosokeria
1dl vettä

Pestään ja perataan marjat. Lämmitetään marjoja ja vettä kunnes seos höyryävää, lisätään sokeri. Sekoitellaan välillä kunnes kiehuu hiljalleen, keitetään vielä 15 minuuttia. (Hillot pitäisi kuoria vaahdosta, en tuota yleensä tee, eikä tässäkään juuri vaahtoa muodostunut). Annetaan hillon jäähtyä puolisen tuntia ja purkitetaan kuumiin purkkeihin, kuumine kansineen.

2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Heippa, kyllä tässä bloggerissa aika opetteleminen on =) mutta eiköhän se siitä!
Joo, ymmärsin mitä tarkoitit, mut en kyllä tiedä mistä johtuu... täytyykin kysellä onko muilla sama ongelma. Ps. Muutaman viikon päästä nähdään taas ;)

Kirsi kirjoitti...

Heippa taas...pikkuisen noloa juttua tulin kertomaan.. bloggailuni jatkuu vuodatuksessa... poistin bloggerin blogin. Jotenkin vuodatus tuntuu kotoisammalta runsaan 5 vuoden jälkeen =)