perjantai 20. elokuuta 2010

Siirappileivät - Wilhelmiinat

Poikamme synttäreitä juhlitaan sunnuntaina.
Siskoni  häistä sain idean näihin siirappileipiin. Ohje on (melkein muokkaamatta) kakkupaakarin sivuilta, samasta blogista teen ehkä ylihuomenna pizzarullia.



Wilhelmiinat
200g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
keltuainen
5dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

Voi, siirappi ja sokeri vatkataan, joukkoon keltuainen. Kuivat aineet yhdistetään ja lisätään joukkoon. Tehdään neljä littanaa tankoa. Paistetaan kiertoilmalla 200 asteessa. Paistoin 11minuuttia. Kuumana leikataan sopiviksi paloiksi.

Muoks 31.10.2012 Sain tähän tekstiin kommentin, että hyviä tuli ilman munaakin. Aina niin mukava saada kommentteja!

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on vissii sit pakko kommentoidakki jotain. Katsoin tän ohjeen ja tein sen mukaan noita pikkuleipiä, ku hirmuisesti teki mieli ja en edes löytänyt kirjoista millään nimellä. Hyvä ohje!

Hatatuu kirjoitti...

No mutta kiva että kirjoitit, tähän ruokablogiin kun ei kukaan oikein viitsi kommentoida, vaikka tämäkin ohje on pitkälti yli kolmesataa kertaa katteltu. Mukava tietää, että ohjeella onnistui.

Elli kirjoitti...

Nyt löysin minäkin tänne! =) Olipas hauskaa tavata muita bloggareita niin maailmaa taas avartuu :D Anoppi tekee aina wilhelmiinoja, ihan syntisen hyviä ja rasvaisia!! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Nää on ihan parhaita. Juuri nytkin uunissa ja lapset oottaa herkkuja.Kaiken lisäks helppoja tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Voiko jättää munan pois? Sopisivat muna-allergisillekin.

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset kaikille kommenteistanne. Valitettavasti en osaa sanoa, millaisia näistä tulisi ilman munaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli ihan hyviä ilman munaakin : ) Niin herkkua.

Hatatuu kirjoitti...

Kiva kuulla, lisään tuonne tekstiin tämän. Kiitokset!

Rillukka kirjoitti...

Ihana ohje ja niin lapsuudesta tuttu! Tein siten että lisäsin kanelia ja korvasin puolet sokerista ruokosokerilla ja lopputulos lähes sama kuin LU:n Bastogne kekseissä. Mies kehaisi että parempia kuin piparit :) KIITOS!

Hatatuu kirjoitti...

Kiitoksia kommentista Rillukka, täytyykin kokeilla!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania