lauantai 4. joulukuuta 2010

Banaanikakku

Sain kesällä siskoni tekemää banaanikakkua, jonka hän oli tehnyt tähän samaiseen vuokaan. Nyt halusin ehdottomasti tehdä samanlaisen kakun poikani juhliin. Koville tämä otti, taisi kilo kulua sokeriakin, ensimmäisen 1 ½ kertaisen annoksen pilasin liialla sodalla ja seuraavan poltin.. Kolmas kerta toden sanoo, vaikkei tämäkään ihan ongelmitta valmistunut. Alkuperäinen ohje on ilmeisesti Hellapoliisin sivuilta, siskoni tätä kuitenkin oli tehnyt tällä ohjeella.

Banaanikakku
100g margariinia
3dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasodaa
1 tl vanilijasokeria
½ dl kermaa
2-3 banaania

1 dl suklaarouhetta
Vaahdotetaan sokeri ja margariini, lisätään munat yksitellen vatkaten. Lisätään kuivat aineet, banaanit, kerma ja suklaa. Paistetaan voidellussa ja jauhotetussa vuuassa 150 asteessa tunti. (Junavuokaan olisi tainnut riittää juuri ja juuri puoli annosta.)


Alustan kanssa oli ongelmia, melkoisen pitkä juna. Päädyin sitten kahteen folioituun leikkuulautaan. Folionhan "saumat" jäivät rumasti näkyviin, joten suklaata ja lakuja sitten tuohon lättäsin.

5 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

...nyt taas harmittaa, etten raaskinut ostaa tuota vuokaa.... On tosi hyvän näköinen juna!
Ja banaanikakku oli mun lapsuuden herkku :)

Meillä lapset vieläkin kipeinä.....
Viikonlopun olen ite reisussa, mutta ens maanantaina vois nähdä? Jos lapset siis tervehtyy :)

Hatatuu kirjoitti...

Siis en tajuu, nyt ei kummastakaan blogista tule uusien kommenttien ilmoituksia, joten en aikaisemmin kommenttiasi huomannut, maanantai ei taida sopia, tai ainakin meillä isä kokoustaa.

lallatilaa kirjoitti...

hieno junakakku!

Hatatuu kirjoitti...

Kiitoksia!

Hatatuu kirjoitti...

kiitoksia!