sunnuntai 19. joulukuuta 2010

jauheliha-juustokiekot

Jauhelihakiekkoja meillä on tehty useasti, mutta nyt en moneen vuoteen näitä ole muistanut. Alkuperäinen ohje on Hellapoliisin sivuilta, hieman muokkailtuna seuraavana.


Mureketaikina
1 dl korppujauhoja
2dl vettä
1 sipuli
400g jauhelihaa
1 muna
1 tl yrttisuola tms
mustapippuria
valkopippuria

Täytteeksi
cheddar sulatejuustoa viipaleina
Koskenlaskija paprikasulatejuustoa


Taikina levitetään voipaperille levyksi, päälle levitetään Koskenlaskijaa ja peskelle jonoksi cheddarit. Tämän jälkeen kääritään tiiviiksi rullaksi. Kuvassa puoliksi rullattu pötkö. Tämän jälkeen mureke siirretään leivinpaperille ja paistetaan uunissa 200 asteessa 45 minuuttia.

Toinen vaihtoehto, mitä Hellapoliisi käytti on leikata viipaleet jo ennen uuniin laittoa. Tällöin paistetaan 200 asteessa puoli tuntia.


Tällä kertaa paistoin siin murekkeen yhtenä pötkönä, nuo annoksina paistetut kiekot taitavat kuitenkin olla mehevämpiä, meillä niin taas ensikerralla.

Ei kommentteja: