Halusin tehdä täytekakun, jonka pohjassa on suklaapalasia, aikaisemmin minulla oli sellainen ohje, mutta nyt en löydä sitä mistään. Googlettamalla löysin suklaapohjan, tähän tosin ei tullut suklaata, vaan kaakaojauhetta. Juurikaan en muokkaillut, aineet eivät olleet lämpimiä, mutta hyvin onnistui. Kakun on tarkoitus jäädä meheväksi, jopa inan "raaka" keskeltä.
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vanilijasokeria
1 ½ dlkaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
Vatkataan rasva ja sokeri, lisätään munat yksitellen sekoittaen. Lisätään kuivat aineet ja maito. Taikina kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, käytin halkaisijaltaan 26cm vuokaa. Paistetaan 175 asteessa 50 minuuttia.
Ja onpas kaunis! En edes erikoisemmin tykkää kakkujen koristelusta, tähän jouduin kuitenkin rahkakermavaahdon levittämään vauva sylissä ja lopun koristelun hoitivat 4v ja 2v, joten tästä syystä mm osa sydämistä väärin päin, ja juu neiti 2v kävi myös kätensä lättäämässä ennen valmistumista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti