perjantai 10. joulukuuta 2010

Pasteijoita

Poikamme nimiäistarjoiluja, kuten junakakkukin. Kaikkia muita olinkin tänne jo aikaisemmin päivitellyt ja osa taas oli mieheni tekemiä, että enempää ei näitä tule.  Viimeksi unohdin linkittää siskoni tekemän kakun, oli aivan ihanaa!


Pasteijat jauheliha-riisi täytteellä
Voitaikinaa, lehtitaikinaa, torttutaikinaa, tai mitä sitten ikivä haluaa käyttää 1 kg pakettiin riitti täytteet reilusti.
400g jauhelihaa
2 hlö annos keitettyä riisiä
2 rkl ketsuppia
1 muna
1 dl juustoraastetta
Herbamarea tai muuta yrittisuolaseosta
½-1 dl ruokakermaa
muna voiteluun

Kaikki aineet sekoitetaan paistinpannulla jauhelihan paistamisen jälkeen. Tällä kertaa leivoin näin.


Taikinalevy leikataan kahteen osaan, jonka jälkeen kaulitaan alkuperäisen levyn kokoiseksi. Kuvassa ylempi on levy suoraan paketista ja alempi puolikas kaulittuna. Täytettä jaetaan kahteen kekoon, niin että reunoille ja keskelle ei tule täytettä.


Taitetaan toinen reuna toisen päälle, painetaan ympäriinsä reunat haarukalla ja viimeiseksi haarukan toisella päällä keskeltä lättänäksi. Tästä kohtaa leikataan pasteija kahtia ja painellaan leikattukin reuna haarukalla. Voidellaan munalla ja paistetaan 200 asteessa kullan ruskeiksi.

Ei kommentteja: