perjantai 15. huhtikuuta 2011

Peppi Pitkätossun voimavuoka

Siskoltani oppimaani herkkua, reippaasti omaan makuun muokkailtuna. Uskomattoman pehmeää herkkua, tuosta voimapuolesta sitten en tiedä..




Peppi Pitkätossun voimavuoka
700g (400-800g) jauhelihaa (tämän kokoinen pakettii sattui tällä kertaa olemaan.)
17dl vettä

1 lihaliemikuutio (en enää itse käytä, mutta jos johonkin laittaa, niin tähän kannattaa)
1 tl suolaa
350 g pätkäspaghettia
150g sulatejuustoa (laitoin puolikkaan koskenlaskija voimakkaan)

mustapippuria
valkopippuria
paprikajauhetta
ketsuppia tai tomaattimurskaa ½dl / purkki
grillimaustetta (tämänkin olen hylännyt ja laitan muita mausteita ja reilummin)
persiljaa
mausteita saa laittaa melko reippaalla kädellä, mutta en noita niin mittaile


Paistetaan jauheliha ja lisätään mausteet siihen. Keitetään samalla vesi(, jonne lihaliemikuutio), johon paistettu jauheliha lisätään. Kun vesi kiehuu uudelleen lisätään pätkäspagetti. Keitetään vielä viitisen minuuttia ja siirretään riittävän suureen astiaan. Juuston lisään viimeistään ennen vuokaan laittoa, pannulla sulaa kuitenkin paremmin. Paistetaan uunissa 200 asteessa 45 minuuttia.

Ei kommentteja: