maanantai 11. huhtikuuta 2011

Suklaan sulattelua muotteihin, aloittelijalta aloittelijoille

Kyl nyt kävi hassusti, piti kyllä "sovitusti" päivittää, mutta järkkärin kuvat vievät tilaa yli kymmenkertaisesti aikaisempiin nähden ja olin sitten saanut niillä koko ilmaisen bloggeritilan käytettyä kahden blogin ansiosta. Luottokorttia ei itseltä löydy, joten pieniä ongelmia. Nyt on lisätilaa ostettu, vain 5e vuodessa ja opettelin sitten noita kuviakin pienentämään, niitä vanhoja vaan ei jaksa..

Suklaan sulattaminen on vain suklaan sulattamista, mutta silti olisin itse jotain ohjetta kaivannut. Kuvittelin, että sinne joukkoon pitää jotain rasvoja tai margariineja lisätä ja muutenkin olisi kovin vaikeaa. Mitä vielä, helppoa kuin heinän teko.

Ilman mitään ohjetta tein, eipä kai fiksummat semmost kaipaa, minä vähän kaipailin. Olin juuri ostanut sikahienot muotit Prismasta, kun olivat puoleen hintaan, "enää" 4,5e/kpl.


Satun omistamaan sellaisen kattilan, minkä sisään laitetaan vettä, eikä se myöskään pääse kuumenemaan liian kuumaksi, eli onnistui tällä vielä helpommin, eikä tarvinnut vesihaudetta kattiloista väsätä.

Suklaan sulattelua

Ensin sulatin valkoisen suklaan, palasina kattilassa. Sekoittelin suklaan sulaessa, ja lusikoin heti muotteihin, kun riittävästi oli sulana. Osan laitoin täyteen valkoista, toisiin eri määriä. Seuraavaksi sulatin maitosuklaan, koitin lusikoida niin, että tämä kerros hieman raidoittuisi, lopputulos oli kuitenkin pelkkä maitosuklaakerros. Maitosuklaata taas laitoin eri määriä eri koloihin. Viimeiseksi sama juttu vielä tummalle suklaalle.

Hieman tasoitin suklaita, paljoa ei tarvinnut. Suklaat tavallaan lässähti tasaisiksi, kun hieman lusikalla siveli. Joistain kohtia tasoitin koko muottia puukolla, joten pinnasta tuli melkoisen hyvä. Seuraavaksi siirsin muotit tasaiselle alustalle jääkaappiin ja kahdessa tunnissa oli valmista.

Muotteihin meni 200g suklaata molempiin ja kummastakin tuli 15 kappaletta, niin ihania ja suussasulavia suklaita. Nämä tosiaan sulivat nopeammin suussa ja jääkaappi tuntui parhaalta säilytyspaikalta. Rakenteeltaan olivat, kuin ennen sulatusta, ei sellaista rakeista, mikä mielikuvani jostain syystä oli (vaikka olin kyllä ystäväni tekemiä täydellisiä suklaita syönyt, jotka todellakaan eivät ole koskaan sellaisia rakeisia).

Sen vielä opein, että suklaan voi laittaa muottiin melkein sulaneenakin. Muutaman "kokkareen" päästin muotteihin, muttei niitä enää suklaista erottanut, tosiaan kun saman moiseksi jähmettyi.


Tässä lisättynä valkoinen suklaa ja maitosuklaa. Tuo "sotku" ei lopputulosta mitenkään haitannut. Jostain syystä noihin pyöreisiin jäi hieman koloja, sydämiin ei ollenkaan.

Muoks.. Jääkaapissa säilyvät, kunnes tulevat syötyä, mutta kerran jätin yöksi pöydälle ja olivat muuttuneet rakeisiksi, kuin olisivat täynnä pieniä ilmakuplia. Reippaasti nämä "pilaantuneetkin" toki söin, maku ei muuttunut mihinkään, vain rakenne.

Ei kommentteja: