perjantai 18. marraskuuta 2011

Minttumuffinssit

Tällä kertaa ei tehty isänpäiväksi kakkua, vaan muffinseja. Olin nähnyt mahtavan After eight idean Kirsin keittiössä blogissa, joten pakko oli testata. Vielä en ole löytänyt sitä taivaallisen ihanaa muffinssiohjetta, joten tällä kertaa kokeilin Kinuskikissan kovasti kehuttua ohjetta. Alkueräisestä poiketen tein näitä patkiksistä, suunnilleen näin..

Nämä paranivat vanhetessaan, eivät toki montaa päivää ehtineet vanheta, mutta jäähtyneenä maistuivat jo kovin erilaisilta..


Minttumuffinssit (20 pientä)
150g pätkiksiä (tein irtokarkkina myydyistä, pussillinen on varmasti sopiva määrä valmiiksi pakattuja)
150g margariinia
1½dl sokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta
1½ dl maitoa
Koristeluun After eight suklaata noin 20 kpl

Ensin laiteoin 5-vuotiaan paloittelemaan pätkiksiä veitsellä, n 70g. Laitettiin keskelle kokonaisia ja hieman pienempiä palasia. Jos pätkiksiä rajallinen määrä, niin kannattaa jättää nyt sopiva määrä erikseen.

TAI

Jos pätkikset kormaa, esim toisella suklaalla, ruohitaan / paloitellaan sitä sopiva määrä 70-100g.

Vaahdotetaan rasva ja sokeri, lisätään munat yksitellen. Yhdistetään kuivat aineet ja lisätään joukkoon nesteen kanssa vuorotellen.  Lopuksi sattumat (suklaat) joukkoon.

Laitetaan puolet taikinasta vuokiin, esim lusikalla. Käytin perus muffinssivuokapeltejä, joissa Ullan unelmasta tapaamisessa saadut paperivuoat. Taikinasta ei ihan riittänyt kahteen 12kpl vuokaan. Taikinan päälle pätkikset ja loppu taikina päälle. Uuniin 225 ja meillä 15min.

Heti uunista otettua After eight suklaat äälle pehmenemään. Ripottelimme tuollaisia vihreitä palloja vielä sulaneiden suklaiden päälle. (Nekin Ullan unelman lahjuksia.)

Ei kommentteja: