maanantai 28. marraskuuta 2011

Suklaajuustokakku

Suklaista tuorejuustokakkua Papun innoittamana. Vähän piti tietysti muokkailla ja kun en ohjetta niin lueskellut, kuin jälkikäteen, tuli vähän eri järjestyksessäkin aineita lisäiltyä.. Koristeluidea NonparEllilta.


Suklaajuustokakku
pohja
120g Digestivekeksejä (reilu puolikas pakettia, mikä kaapissa sattui olemaan)
50g juoksevaa margariinia (semmoset pari töräytystä)
täyte
100g tummaa suklaata
100g maitosuklaata
4dl vispikermaa
½ dl sokeria
400g maustamatonta tuorejuustoa
2tl liivatejauhetta (tai 4 lehteä)
½dl kahvia
päälliseen
100g suklaata
Murennetaan keksit, sekoitetaan joukkoon margariini ja painellaan murut irtopohjavuokaan (halkaisija n 26cm). Tarvittaessa leivinpaperilla vuorattuun. Laitetaan odottamaan jääkaappiin. Valmistetaan täyte: Vatkataan kerma, joukkoon juusto, sokeri, sulatettu suklaa 200g, sekoitetaan. lisätään liivatejauhe kuuman kahvin joukkoon ja vatkataan kahvi ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaadetaan täyte pohjan päälle ja laitetaan jääkaappiin.

Tällaisen suklaakoristelun tein ensimmäistä kertaa, mutten taatusti viimeistä. NonparEllin sivuilla on ohje tähän. Lyhykäisyydessään: Leikataan kakun kokoinen pala leivinpaperia, johon pursotetaan sulaa suklaata. Hieman jäähtyneenä kumotaan suklaa kovettumaan kakun päälle. Paperin voi poistaa, kun suklaa on kovettunut. Kokeiluni oli tuollainen epämääräinen kukkanen, seuraavalla kerralla huolellisemmin ja ohuempana nauhana, sillä suklaa ei meinannutkaan katkeilla paperia poistettaessa. vaikka tuota pelkäsin ja varmuuden vuoksi tuollaisen paksun tein.



1 kommentti:

Pauliina kirjoitti...

Wau! Hieno koristelu :)