Lihakeitto
n 1kg naudan keittolihaa (luuta sen mukaan, kun sitä saatavilla. Osan lihaa korvaamme usein kauriin tai peuran lihalla, tällöin monesti niiden luitakin)
vettä niin että lihat peittyvät
15 maustepippuria
2-3 sipulia
3 laakerin lehteä
2 oksaa lipstikkaa
4 porkkanaa
pieni lanttu
perunoita syöjien mukaan
persiljaa
Ensin lihat kiehumaan veteen, kuoritaan veri pinnalta, kun keitto alkaa kiehumaan, lisätään muut ainekset, paitsi perunat ja persilja. Keitellään monta tuntia. Lisätään perunat, keitetään puolisen tuntia, lisätään persilja hieman ennen syömistä, pieneksi leikattuna.
Tällä kertaa söimme keittoa kolmesti, mutta lihaa oli rutkasti jäljellä. Mieheni oli kuorinut perunat keittoon aiemmilla kerroilla, mutta kolmannella kerralla kuorein itse, hänen ollessa töissä. Perunat olivat melkoisen itäneitä, kuorein parhaat ja loput kiikutimme juhannuspäivänä peltoon, toivottavasti ehtivät..
Lihaa tosiaan jäi vielä neljänneksi kerraksi, joten tänään lapset saivat tagliatelle keittoa. Käteviä keiton joukossa, kun ovat helppoja nostaa lautaselle.
Ajattelin ensin olla lisäämättä tätä ruokaa, onhan tämä hieman epämääräistä toisaalta, mutta jos perunat olisivat olleet kelpoisia, olisimme syöneet kaikki lihakeittoa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti