maanantai 7. kesäkuuta 2010

Suklaa-banaanitorttu

Tämä on herkkuamme vuosien takaa. Ensimmäisen suklaa-banaanitortun olen tehnyt yläasteen kotitaloudentunnilla. Reippaasti yli kymmenen vuotta olemme tällä herkutelleet, ohjetta ajan saatossa hieman muokattu, mutta lähellä alkuperäistä, mistä lie kotoisin olevaa.


 pohja
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
 ½ dl (reilu) ka8akaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
4     munaa
 1 dl sokeria

täyte
purkki maitorahkaa (200g)
purkki kermaa 2dl-2,5dl)
½ dl sokeria
2     banaania
1 tl vanilja sokeria
120g suklaata rouhittuna

Yhdistetään kuivat aineet ja laitetaan uuni lämpenemään 225 C. Toisessa astiassa vatkataan munat ja sokeri. Kuivat aineet yhdistetään vaahtoon.Taikina kaadetaan leivinpaperille, paistetaan uunissa n 8 minuuttia. Täytteen aineet, paitsi viipaloitu banaani, yhdistetään vatkattuun kermaan. Täytteestä laitetaan lähes puolet odottamaan ja loppujen joukkoon banaani. Täyte levitetään pohjalle ja rullataan. odottamassa oleva täyte levitetään rullan päälle. Koristellaan oman mielen mukaan

 Meillä koristeli tänään 4-vuotias poikamme. Lähtötilanne oli alla ja lopputulos yllä. Lakritsiströsseliä lukuunottamatta kaikki koristeet ostettu Virosta, noita sydämiä olen kyllä Prismassakin nähnyt.

Ei kommentteja: