keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Turkinpippurijäätelö

Meillä on ikivanha Philipsin jäätelökone, tätini osti sen kirpparilta, ehkä kymmenisen vuotta sitten, viimeiset monta vuotta se on pyörinyt vanhempieni nurkissa, kunnes joku kiikutti sen tänne. Toivottavasti ahkeraan käyttöön! Tässä ensimmäinen yritelmäni koneen meillä asustaessa. Ohje on suoraan omaa yritelmää, ideoita muista ohjeista, mutta jääkaapin sisältöön soveltaen.

Turkinpippurijäätelö (4 annosta)
100 g sokeria
0,5dl vettä (vajaa)
2.5 dl ykkösmaitoa
2.5 dl kermaa
ripaus suolaa
100g turkinpippureita pienennettynä (vajaa)

Sokeria ja vettä lämmitetään kattilassa, kunnes sokeri liukenee veteen. Kone käynnistetään, lisätään maito, sokerivesi ja muut aineet. Turkinpippureiden kanssa saa olla tarkkana, etteivät klomppiinnu. Annetaan koneen käydä noin 40 minuuttia. jäätelö jähmettyy lisää pakastimessa, jollei koneessa tule riittävän kovaksi.

Hienonsin turkinpippurit aivan jauhoksi ja lisäsin varovasti, tästä huolimatta sain klomppeja onkia jäätelön joukosta. Turkinpippurin voi tietysti korvata jollain muulla "mausteella". Herkullista tuli, vaikka vaati pakastimessa käynnin kovettuakseen. Kuvassa liian aikaisin pakastimesta otettuna, yhden pallon onnistuin saamaan ehjänä kauhasta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nam nam, täytyykin kaivaa jäätelökone kaapista ja tehdä tätä! :)