torstai 7. lokakuuta 2010

Marjapuuro ja vispipuuro

Meillä tehdään aina samalla marjapuuroa, sekä vispipuuroa. Niin tietysti kaikilla muillakin, mutta meillä myös syödään puolet puurosta marjapuurona. Tästä syystä teen aina melkoisen reilun annoksen. Tuplana siis.

 
 Marjapuuro (tupla-annos)
 6dl viinimarjamehua (tällä kertaa vadelmaakin joukossa)
 1L 4 dl vettä
 reilu 3dl mannasuurimoita
 1 tl suolaa

Kiehautetaan mehu, lisätään mannasuurimot ja keitetään hiljalleen 10 minuuttia. Sokeria taitaa monet ohjeet sisältää, mutta mielestäni sokeroidun mehun sokeri riittää.


Vispipuuro
Vatkataan jäähtynyt puuro (koneellisesti). Omana erikoisuutenani sihtaan valmiin vispipuuron säilytysrasiaansa. Puurosta ei  jää sihtiin mitään, vaan painan kaiken puuron kaapimella tai lusikalla sihdin läpi, mutta näin puurolle tulee pehmeämpi ja miellyttävämpi koostumus.

Ei kommentteja: