torstai 21. lokakuuta 2010

perunapannaria

Kun on lähes kymmenen litraa kohta vanhenevaa maitoa, tehdään pannaria, ja sitten jos on vielä kattilanpohjallinen keitettyjä, muusaantuneita perunoita, tehdään perunapannaria. Ja ohjehan muodostuu siitä mitä on.. Perunamössöä sattui olemaan 3dl..


Perunapannari
3 dl keitettyjä perunoita (näissä oli kyllä hieman vettä joukossa, perunamuusi kävisi tietysti yhtä hyvin)
8dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
4 munaa
0,4 dl öljyä
30g voita

Muusasin perunat, ja paitoin vielä lävikön läpi, jotta sain mahdolliset kokkareet pieniksi. Sekoitin kaikki aineet, paitsi voin. Kaadoin taikinan pellille, päälle höyläsin juustohöylällä sopivasti voilastuja, juustohöylä toimi tässä erittäin hyvin! Paistoin uunissa 200 asteessa kiertoilmalla puolisen tuntia.

Melko aneeminen kuva, mutta pannaria olen kuvannut aikaisemmin valmiina ja tässä nyt näkyy nämä höylätyt voilastut. Lopputulos hieman pelotti, ajattelin olevan liian perunaista. Perunan maun kyllä maistoi, mutta ihan hyvää oli, toistekin tätä tehdään. Normaalisti käytän ohrajauhoja, mutten nyt uskaltanut, ettei liian "kunnollista" tule, olisi varmasti maistunut pannarilta vaikka niitä olisikin lisännyt. Maitoa on vieläkin paljon, joten tänään taitaa olla uusi pannari, edellisestä en itse ehtinyt syömään kuin kerran..

Ei kommentteja: