maanantai 25. lokakuuta 2010

Uunilohi

Taasen yksi lempiruuistamme. Löysin koneelta, isäni puhelimessa kertomasta ohjeesta ylös kirjoittamani ohjeen, ainakin kahdeksan vuotta sitten. Ulkomuistista nykyään teen, mutta lähes tällä ohjeella. Tällä kertaa tein fileestä, sitruunapippuria en löytänyt, mutta tilliä pakastimesta laitoin..

Ennen uuniin laittoa

Tässä kastike, jonka päälle kalan laitoin.

Uunilohi
Kala halkaistaan lähes kahtia, vain nahan ja pienen määrän lihaa varaan. Pää ja pyrstö poistetaan. Kala laitetaan liha puoli ylöspäin. Suolataan reilusti n 1 rkl ja annetaan suolautua noin tunnin.
Valmistetaan kastike
2dl kermaa
2dl kermaviiliä, ranskankermaa, smetanaa… yms
sitruunapippuria
mahd sitruunaa
Kastike laitetaan vadille, ja kala sen päälle, ei kastiketta nahan päälle, jotta se irtoaisi hyvin. Kalaa paistetaan 175c noin 30-40 minuuttia.





Ei kommentteja: