Piparkakkujunaa on pikkuhiljaa napsittu, mutta vielä oli veturi pölyttymässä ja viemässä tilaa saarekkeelta. Edellispäivänä meinasin heittää sen roskikseen, mutta jääkaappia siivotessa huomasin pari viikon päästä vanhenevaa tuorejuustoa, joten vanhat ainekset käyttöön!
Tuorejuustokakkua olen aiemminkin tehnyt, nyt ohjetta reippaasti muokkailin. Ensin poistin veturista sen poltetun sokerin ja sen jälkeen koneellisesti murskasin piparit oikeastaan ihan jauhoksi. En poistanut tomusokerikoristeluitakaan, melko hyvin menivät joukkoon, pieniä kovia kokkareita torttupohjasta löytyy. En niitä viitsisi seuraavallakaan kertaa poistaa, mutta hieman tasaisempaa niin tuli.
Ensimmäistä kertaa, laiskuuttani, käytin pohjaan juoksevaa margariinia. Pohjasta tuli mukavan pehmeä, näin taidan tehdä jatkossakin. Tällä kertaa täytteet tein myös runsaammiksi. Hyvää tuli!
Mangotuorejuustokakku
Pohja
250g piparkakuja
1 dl juoksevaa margariinia
Täyte
7 liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl kiehuvaa vettä
½ sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 rkl sitruunamehua
4 dl vispikermaa
Päällinen
3 prk mangososetta (lastenruoka)
4 liivatetta
4 rkl vettä
Murenna pohjaa varten keksit ja nypi joukkoon rasva. (Laita irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle leivinpaperi ja) Painele pohjalle keksivoi-taikina. Anna pohjan jähmettyä kylmässä hetki.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuuston joukkoon. Laita liivatteet kiehuvaan veteen (2rkl) ja lisää sulanut liivate tuorejuustoon ohuena nauhana, sekoita hyvin. Vatkaa vaniljavaahto löysähköksi vaahdoksi ja sekoita varovasti tuorejuuston joukkoon. Lisää täyte keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Lisää kuorrutetta varten liotettu ja sulatettu liivate mangon joukkoon, levitä kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti