keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Suklaamousse marjannevaahdolla

Siskoni bravuria tein, ohje hänen sivuiltaan luvalla kopsattu. Käytin kolme pikkumunaa, mutta en suosittele, Lallatilaa on aina tehnyt parempaa! Huippuhyvää oli silti!


Suklaamousse marjannevaahdolla 4:lle
2 munaa
100 g suklaata
1 prk (2dl) kuohukermaa
1dl marianne muruja

Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen, kun suklaa on sulanut jäähdyä niin, että suklaa on enää vähän lämmintä, mutta pysyy kuitenkin sulana. Erottele valkuaiset ja keltuaiset ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi ja jaa kermavaahto puoliksi eri kippoihin. Sekoita toisen kermavaahdon joukkoon mariannemurut. Vatkaa suklaan joukkoon keltuaiset (sekoita hyvin, ei mitään supervatkausta)  nostele sekaan myös kermavaahto, sekä valkuaisvaahto.
Kokoa annokset laseihin laittaen ensin suklaamoussea, sitten mariannevaahtoa ja lopuksi vielä suklaamoussea. Laita annokset jääkaappiin kunnes ovat kylmiä.
Laita vaahto jääkaappiin ja vatkaa sitten kerma vaahdoksi.

Ei kommentteja: