sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Banaanikakkuja

Tyttöni sai synttärilahjaksi pienen kakkuvuuan (mikäs torvivuoka se oikealta nimeltään onkaan). Seuraavia synttärivieraita varten saivat molemmat vanhemmat lapset tehdä oman kakun ja vielä kolmas tehtiin samalle päivälle syötäväksi. Tässä lopussa kuva molemmista kakuista, ennen roskiin heittämistä. Sairastuttiin samana päivänä mahatautiin, vieraita ei tullutkaan, eikä omalla perheelle oikein makea kakku maistunut. Kolmannen kakun kuorrutimme maitosuklaalla ja se sentään tuli syötyä. Hyvää oli, ohje suoraan iloleipureiden nettisivuilta, tähän vuokakokoon tarkoitetussa koossa.

75g margariinia
1 muna
½dl sokeria
1 banaani
1,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Vaahdotetaan margariini ja sokeri, lisätään joukkoon muna, soseutettu banaani ja jauhot joiden joukossa leivinjauhe ja kardemumma, sekä sulatettu ja jäähtynyt rasva. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paistetaan 200 asteessa, uunin alaosassa 15-20min.


Päällä sulatettu ja värjätty valkosuklaa, jonka päällä maitosuklaata.


Tässä kuorrutteena mehulla ja punajuurella värjättyä valkuaista ja tomusokeria. Tämän ulkonäkö hieman kärsi viikon jääkaappisäilytyksessä. No ei kuvakaan huippuluokkaa.

1 kommentti:

Pauliina kirjoitti...

Todella upeita kakkuja! Suklaakuorrutteinen on niin tiikerikakku :)