torstai 2. syyskuuta 2010

Pizzarullat

Googletin syntymäpäivätarjoiluita ja päädyin Kakkupaakarin sivuille, joilta wilhelmiinatkin tein, näiden idea siis samoilta sivuilta. Pizzataikinan ohje taas on Pastanjauhantaa sivuilta. Täytteet minun ja mieheni muunnelmia.


 Pizzarullat
 Taikina
350 g vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl extra vergine -oliiviöljyä
2 1/4 dl lämmintä vettä

 Täytteeksi
tomattipyrettä / ketsuppia
jauhelihaa / kinkkua / tonnikalaa
kirsikkatomattia / ananasta
mausteita, oregano, pizzamaustetta, jauhelihaan enemmän mausteita
juustoa

Hyvin vaivatusta ja nostatetusta taikinasta kaulitaan kaksi lättänää, jotka täytetään oman mielen mukaan. Teimme kolmen laisia, kinkkutäytteisiä, tonnikalaisia ja jauhelihatäytteisiä. Täyttämisen jälkeen rullataan pizzat ja leikataan noin sentin siivuiksi, jotka nostetaan pellille. Annetaan rullien nousta ainakin puoli tuntia ja paistetaan 225 asteessa kiertoilmalla.

Synttäreillä oli kaksi kattausta, ensimmäisille vieraille teimme kinkkurullia, kaikkia emme kuitenkaan paistaneet heti, vaan laitoimme leikkaamattoman pötkön jääkaappiin. Yhtä hienosti nousi ja paistui nämä kinkkuversiot myös neljän tunnin jääkaappeilun jälkeen.

Ei kommentteja: