sunnuntai 8. elokuuta 2010

Karviaishillo

Jo viimevuonna piti kokeilemani, mutta sain idean ystävältäni vasta karviaisten kypsyttyä hieman yli. Nyt hyökkäsin ajoissa puskiin, ajattelin että poimin minkä jaksan / lapsien kanssa ehdin ja mietin sitten ohjetta. 3 litraa tuli melkoisen kivuttomasti, jonka jälkeen päädyin siihen hillosokeripussin ohjeeseen, jota sitten taas tuli muokattua määrien suhteen... Poimimista suunnattomasti suurempi työ oli perkaamisessa, muttei nyt mikään mahdoton urakka.


Karviaishillo
3l Karviaismarjoja
800g hillosokeria
1 dl vettä

Ensin marjoista perataan molemmista päistä roskat. Kynnet tuntuivat olevan saksia parempi vaihtoehto. Marjat pestään ja laitetaan kattilaan veden kanssa. Pussin ohje oli puoli desiä enemmän vettä, mutta kun marjat olin juuri pessyt, ajattelin pesusta jääneen veden korvaavan tuon puoli desiä. Kun alkaa muodostumaan vesihööyryä, niin lisätään vähitellen sokeri, itselläni keitos kiehui ilman vesihöyryä, mutta sekoittamisen jälkeen alkoi höyryä näkymään. Hillosokeria taisi tulla hieman ohjetta enemmän, eli 800g, sillä vaa'asta oli patteri loppu, ja pelasin varman päälle.

Ei kommentteja: