keskiviikko 29. elokuuta 2012

Pursotettavat pikkuleivät

Tosi yksinkertaisia pikkuleipiä ja vain muutamasta ainesosasta. Erilaisia kuin aikaisemmat, mutta yhtä hyviä. Pursotus onnistui vanhalla ohjeella paremmin, mutta nyt oli eri kone ja vähän liian jauhoinen taikina.  Ohje uudesta pikkuleipäpursotinpaketistani, no piti siihen sitruunanmehua lisätä ja vähentää jauhojen määrää..


Pikkuleipiä (2 kaksi pellillistä, ehkä vähän kolmatta..)
180g voita
30g sokeria
200g vehnäjauhoja
1 munankeltuainen
(1 ½ rkl sitruunamehua)

Sekoitetaan kaikki aineet sekaisin. Pursotetaan piparin pursottimella pellille. Paistetaan 200 asteessa 8-12 minuuttia.

6 kommenttia:

Dr.Sugar/Jinna kirjoitti...

Vaikka pursotettavat pikkuleivät onkin tosi helppoja, itse tykkään niistä kovasti! Varsinkin juuri uunista tulleena! :)

Unknown kirjoitti...

Voi kuinka nättejä ja varmasti herkullisia! Itse etsin helppoa reseptiä kesän juhliin, ja tätä pitää kyllä koittaa heti kun ehtii. :)

Suussasulavaa rakkautta

Anonyymi kirjoitti...

Onko ohjeessa virhe? Sillä koulussa käytetään valkuaista, sillä keltuainen kovettaa massan ja tekee temperoinnista turhan.

Hatatuu kirjoitti...

Alkuperäistä ohjelaatikkoa ei enää löydy mistään ja muistinikaan ei yli kahden vuoden päähän riitä, joten en ohjetta voi tarkistaa. Epäilisin, että oikein on, mutten varmaksi voi vannoa. Tuo toinen ohje, johon tässä ylhäällä on linkki, on mielestäni parempi ja sillä olen tehnyt useamman kerran, siihen tuli kokonainen kananmuna.

Anonyymi kirjoitti...

Löysin tämän postauksen etsiessäni nimenomaan pikkuleipäpursottimelle ohjetta, kokeilinkin muttei ne meinannu irrota siitä pursottimesta pellille, isommalla säädöllä kyllä mutta niistä tuli valtavan isoja, opetteluuttaako tämä "kone" ennenku alkaa sujumaan vai oisko vinkkivitosia miten onnistuis paremmin?

Hatatuu kirjoitti...

Jaa-a, en ole ihan perillä noiden pursottimien sielunmaailmasta, mutta omasta kokemuksestani, ensimmäinen pursotuskoneeni oli hyvä ja toinen selvästi huonompi, juuri sen irtoamisen kanssa tulee ongelmia. Tässä postauksessa on linkki tuohon toiseen ohjeeseen ja sillä itse onnistuin paremmin.