torstai 2. syyskuuta 2010

Kievin kana

Meillä on kievin kanaa, kun haluan tehdä jotain vähän parempaa ruokaa ja ehdin näkemään hieman vaivaa. Vuosia sitten jossain aamuohjelmassa tätä tehtiin ja seuraavana päivänä tein ensimmäisen kerran ulkomuistista, joten ohje on muotoutunut omaksi, mutta alunperin jonkun suuren kokin ruokaa.


 Unohdin kuvata valmiin annoksen, että aivan aito lautasellinen, olin jo ehtinyt palan kanaa leikkaamaankin.


Tässä kuva valmistuksesta, oikealla ylhäällä fileen sisälle tuleva voiseos.

Kievin kana
Kanan fileepihvejä yksi per ruokailija
voita
persiljaa
sitruunamehua
suolaa
kananmunaa
korppujauhoja
vehnäjauhoja
Oliiviöljyä

Ensin valmistetaan voiseos, sulatetaan / pehmennetään voi, joukkoon sekoitetaan reippaasti sitruunamehua ja tilliä. Seoksen määrää on vaikea sanoa, aivan pientä määrää on vaikea valmistaa, sillä siitä on hankala saada paloja pakastuksen jälkeen. Esimerkiksi 50g voita, 2tl sitruunamehua ja1 tl persiljaa. Seos pakastetaan, olen kokeillut pientä jälkiruokakulhoa, ja erilaisia pikkupusseja, viimeisin ja paras kokeiluni on pienet kertakäyttö tuttipullopussit, mutta mihin niitä kukaan muuten tarvitsee??? Pienet minigripit käyvät myös.

Fileistä poistan kaiken epämääräisen, jonka jälkeen teen terävällä puukolla kolon täytteelle, mahdollisimman suuri tasku, kuitenkaan rikkomatta filettä. Filee täytetään jähmettyneellä voilla, joka on leikattu sopiviksi suikaleiksi. (Miten monesti voi ei olekkaan ehtinyt jähmettyä kunnolla, onnistuu siitä huolimatta.)

Täytetyt fileet kieritellään vehnäjauhoissa, kananmunassa ja korppujauhoissa. Mausteita, lähinnä suolaa olen lisännyt vehnäjauhoihin tai munan joukkoon. Fileet paistetaan paistinpannulla, kannen alla, reilussa voissa ja oliiviöljyssä, kunnes ovat kauniin ruskehtavia molemmin puolin ja sisältä kypsiä. Ehkä yhteensä kymmenisen minuuttia.

3 kommenttia:

Milli kirjoitti...

Kuinkahan tätä vasta nyt katsoin, mutta tuli kokeilulistalle heti. Hyvältä kuulostaa.

Hatatuu kirjoitti...

Toivottavasti olet jo kokeillut, tarttis itsekkin taas tehdä..

Anonyymi kirjoitti...

It's amazing designed for me to have a website, which is beneficial in support of my knowledge. thanks admin

my blog france travel agent training