sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Lohkoperunoita

Lohkoperunat ovat parhaita itse tehtynä, piste ja huutomerkki. Hieman tietysti vaivalloisempaa, kuin pussista pellille kaataminen, mutta. 

Juu meinasin unohtaa kuvata, tässä jo kievin kana leikattuna kahtiin, eikä ihan puhdas lautanen..

Lohkoperunat
3 perunaa per ruokailija, tai muuten sopiva määrä, näitä kuluu keitettyjä perunoita enemmän..
extra virgin oliiviöljyä
paprikajauhetta
sipulijauhetta
valkosipulijauhetta
suolaa
tai valmista mausteseosta, grillimaustetta tai perunamaustetta
tai oman mielen mukaan


Hyvin pestyt ja harjatut perunat laikataan kahtiin pituus suunnassa, ja sen jälkeen lohkoiksi. Mielestäni ohuemmat lohkot ovat parempia, mieheni mielestä paksummat, 4-10 lohkoa molemmista puolikkaista, tasakokoisia, jotta paistuu tasaisesti. Perunat laitetaan suurehkoon kannelliseen kippaan tai muovipussiin, jonne laitetaan sopivasti mausteita ja oliiviöljyä (ja ruokaöljyä) niin että perunat kauttaaltaan ovat öljyisiä ja mausteisia.


Perunat levitetään tasaisesti pellille, loppu öljy pussista tai kipasta vielä päälle. Paistetaan 200 asteessa hieman kullan ruskehtaviksi noin puoli tuntia, perunamäärästä riippuen.

Ei kommentteja: