tiistai 29. tammikuuta 2013

Todella rapeat vohvelit





Nyt oli hyvä syy ryhdistäytyä Arkiruokalan suhteen. Tämä täydellinen, todella rapeiden ja herkullisten vohveleiden ohje oli pakko saada ylös jo ihan itseä varten. Ensimmäiset tekemäni vohvelit, jotka pysyivät rapeina viimeiseen suupalaan asti. Ohjeen runko Viirun ja Pesosen keittokirjasta, mutta rasvan ja suolan suhteen muokkailin.


Rapeat vohvelit 10kpl
40g voita
3dl vehnäjauhoja
2dl kylmää vettä
0,5tl suolaa
3dl kuohukermaa

Vaihtoehtoisesti 2dl kermalla 6-7 vohvelia
27 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1,33 dl kylmää vettä
1/3 tl suolaa
2 dl kuohukermaa

Sekoitetaan vesi, suola ja vehnäjauhot, lisätään joukkoon sulatettu (ja jäähdytetty) voi ja viimeiseksi vaahdotettu kerma. Taikina on melko paksua, tästä paistetaan vohveleitä noin 3/4dl taikinaa kuhunkin. Tarjoillaan kermavaahdon, hillon tai vaikka jäätelön kera.

Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut ollenkaan suolaa, mutta mielestäni sen kaipaa. Voita tuli taikinaan myös vähemmän, mutta vohvelirautaa puolestaan voideltiin voilla. Kokeilin, mutta rasva lenteli ympäriinsä, joten jätin sen tekemättä, eikä yksikään tarttunut kiinni. Alkuperäisohje Viirun ja Pesosen keittokirja Sven Nordqvist ja Christine Samuelson.

1 kommentti:

äiti kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, tätä tehdään ehdottomasti. Sitä rapeaa ohjetta on haettu.