Selailin Hyvä Kokki keittokirjaani ja jotenkin silmääni osui jauheliha-makaronipaistos. Ikinä en tee näin pientä laatikkoa, mutta ajattelin kokeilla, kun jääkaapissa sattui olemaan 350g jauhelihaa. Hyvää oli, ei niin kovasti tavallisesta poikkeavaa, eikä jäänyt kananmunia kaipailemaan. Pikkaisen tuli muokkailtua, näin tein:
Munaton makaronilaatikko (4:lle)
3 dl raakaa makaronia keitettynä
350g jauhelihaa
1 sipuli raasteena
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1tl suolaa
tuoretta persiljaa
½ tl mustapippuria
juustokastike
25g margariinia
2rkl vehnäjauhoja
5dl maitoa
½ tl suolaa
1½ dl juustoraastetta
Keitetään makaroni ja ruskistetaan sipulit ja jauheliha, sekä lisätään muut mausteet. Valmistetaan juustokastike: Sulatetan margariini, lisätään vehnäjauhot ja margariini. Kiehautetaan muutama minuutti, koko ajan sekoittaen, lisätään suurin osa juustoraasteesta ja suola. Sekoitetaan kaikki aineet vuokaan, pinnalle loppu juustoraaste. Uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.
Tässä raakana..
4 kommenttia:
Hei!
Hyvä ohje munattomalle makaronilaatikolle, olen käyttänyt tätä pohjana jo monet kerrat. Pojan allergioiden myötä joutuu hakemaan uusia ulottuvuuksia myös näinkin arkisessa ruoassa. -Maitokastike toimii tässä hyvin! Kiitos. :)
Kiva kuulla, tuttua puuhaa tuo allergioiden mukaan kokkailu..
Kiitos ohjeesta, testaan ohjettasi soijamaidolla ja soija "mozzarella" juustolla, tuolla uunissa juuri kypsyy :)
Terveisin Lontoosta ruoka-aineallergisen ja astmaattisen 4v tyton muori
Kiva kuulla, toivottavasti maistuu!
Lähetä kommentti