keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Gluteeniton suklaakakku

Tein kakkupohjan masaliisapohjaa mukaillen. Mieheni hoiti tämän täyttö ja koristelupuolen. Tiedätkös mitä tämä esittää? Tein tämän pienemmässä irtopohjavuoassa, onkos se sitten 21cm halkaisijaltaan, ainakin lähellä sitä.

Kakkupohja
150g leivontamargariinia
2 kananmunaa
2dl sokeria
4dl gluteenitonta jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
vajaa 1,5dl maitoa
3rkl kaakaojauhetta

Vatkasin munat ja sokerin, sulatin rasvan, lisäsin leivinjauheen jauhojen joukkoon ja yhdistin aineet. Lisäsin vielä maidon ja rasvan. Taikinasta tuli hieman löysää, joten lisäsin jauhoja. Tähän koitin kuitenkin laittaa lopulliset määrät. En jättänyt taitkinaa aivan juoksevaksi, melko löysäksi kakkutaikinamaiseksi.. Kypsymistä kannattaa tarkkailla, puolisen tuntia 200 asteessa.


Mieheni hoiti sitten tuon täyttö ja koristelupuolen. Ennakkoluuloton aloitteleva leipuri voi tehdä masaliisaan myös rahkatäytteen. Päällinen on jokin masaliisapäällinen. En huomannut kysyä, mistä otti ohjeen, mutta ainakin Papun kakut sivuilta löytyy yksi ohje, samoin suurempi mokkapalaohje.

Niin tämä kakku esittää Autot elokuvan Marttia.

4 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Tämä oli huippuhyvää! Väitän, että kaikki herkut syntyvät/ovat syntyneet juurikin noin eli kokeilemalla tai vahingossa :)

Masaliisaan sopii siis rahkakin... tästähän vois kehittää jonkun leivoksen tai muffinssin... :)

(Ja kiitos linkityksestä)

Pauliina kirjoitti...

Noniin ja kutsua pukkaa blogitapaamiseen :)

Hatatuu kirjoitti...

En uskaltaudu gurujen joukkoon, tällainen harrastelijoiden harrastelija pysyy sotkemassa kotona!

Anonyymi kirjoitti...

Jep jep. Ohjeessa ei mainita suklaata ollenkaan eikä tota kasaa paisteta missään lämpötilassa yhtään minuuttia.

Surkee ohje.