keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Joulupipareita

Tehtiin taas pipareita, lasten ehdoilla. Lapset jaksoi leipoa niin pitkään, kuin kahdesta taikinasta leivottiin. Varsinkin vajaa 3-vuotiaan teokset oli melkoisia pullia, mutta paksuimpia ja läpinäkyvimpiä lukuunottamatta kaikki paistettiin.


Kuusi on 5-vuotiaan tekemä, tästä olen melko ylpeä, no kokosin itse, mutta koristelut siis. Molemmat saivat läiskiä karkit toiseen katon puolikkaaseen. Erityisesti pyytäisin kiinnittämään huomiota ikkunassa olevaan kolmeen muumikarkkiin, joista ainakin osa on väärin päin, muumeja ovat nuo katolla ja katon harjallakin sijaitsevat hedelmäkarkit.

Koristelivat melkoisesti pipareitakin, jätin kuvasta pois mm ne mihin neiti hiukan pursotti vaaleanpunaista ja pinoi märkänä yhteen. Tuli aikast erikoisia, vaikka koitin niitä pelastella, paljon syötäviä itselle..


Tässä muutama kokeiluni, nyt tekis mieli tehdä lisää, kun on hiukan harjoitellut. No meillä ei tarvita enempää tälle joululle. Tein kaksi eri taikinaa, ihan hyviä olivat, tavallisia. Laitan tähän linkit, mutta meillä on varmaan eri ohjeella taas ensi vuonna, etsin sitä oikeaa vielä. Makupaloja ohje ja Kotikokki ohje.


Pitää vielä kertoa, että meillä piti olemman kirkkaanpunaista ja kirkkaanvihreää väriä, mutta mm huonon sään vuoksi ei ollut. Vihreä tehtiin keltaista ja sinistä sekoittamalla, mutta punainen on punajuuresta. Jos tuollaista vaaleanpunaista haluaa, tuntuu tulevan täydellistä, melko pienestä määrästä punajuuripurkin mehusta.

Ei kommentteja: