keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Suklaasydämiä ja sähkötön suklaakakku

Tahdoin joululahjaksi hävyttömän kalliin silikonimuotin ja sain, kiitos äiti. Olen tästä mahdottomasti tykännyt ja melkoisen monta levyä suklaata jo sulatellut. Tässä ensimmäisiä tuotoksia. Konvehtikoko vanhoilla muoteilla.


Tiesinkin heti, millaisen suklaakakun teen tapaninpäivän vierailulle, suklaatuorejuustokakku, suklaapäälisellä ja suklaasydämillä. Meillähän häipyi sähköt heti aamulla ja palasivat sitten vasta seuraavana. Hyvin tuo onnistui ilmankin. Kahvi keitettiin pannussa puuhellalla, kerman vatkasin käsin ja joka välissä vein kakun irtopohjavuokineen muovipussissa pihalle. Tarjotin on kamala, mutta sillä on tarinansa ja saimme sen jäämään isäntäperheelle. (Ohjeen jälkeen vielä kuva samalla ohjeella tehdystä kakusta)
Suklaakakku

pohja
n 130g joulupipareita
½ dl juoksevaa margariinia

täyte
200g maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl flora kuohua
½ dl kahvia
½dl sokeria
300g tummaa suklaata, joista osa koristeeseen
liivatejauhetta sopivasti, noin 1½ tl

Valmistetaan pohja, murennetaan piparit ja joukkoon sopivasti margariinia. Seos irtopohjavuualle ja jääkaappiin (pihalle) jähtymään.

Vatkataan kerma, tuo kuohu vatkaantuu nopeasti käsinkin, joukkoon juusto ja sokeri. Sulatetaan suklaa, osasta pursotetaan vuuan kokoiselle leivinpaperille kuvio, tai sulatetaan vain 250g suklaata. Lisätään hieman jäähtynyt suklaa seokseen ja lopuksi kahvi, johon liivate on hyvin sekoitettu. Levitetään täyte pohjan päälle ja taas jähtymään. Kun pohja on hieman kovettunut, voidaan kumota suklaakuva kakulle. Suklaan kunnolla kovetuttua poistetaan paperi.

Tässä vielä kuva samanlaisesta uudenvuodenkakusta.Luulee olevansa perhoskakku..Ei kommentteja: