tiistai 10. huhtikuuta 2012

Mariannejuustokakku

Hyvää oli, ulkonäössä tosin parantamisen varaa.. Mieheni irrotti irtopohjavuuan, ei ollut kovin tarkka, eikä kakkukaan kunnolla vielä jähmettynyt. Kuvaamaan pääsin vasta vieraiden lähdettyä, eikä paljoa kuvattavaa ollut jäänyt jäljelle. No kuva onneksi valehtelee, eikä tästä huomaa, että tuo on vain pikkupala pienen kahvikupin aluslautasella.  Ekaa kertaa sekoitin liivatejauheen sulan suklaan joukkoon, helppoa ja hyvin toimi (oli jo jähmettynyt, kun vieraiden lähdettyä leikkelin). Ohje mukailee aikaisempaa tuorejuustokakkuohjetta.


Mariannejuustokakku
Pohja
200g digestive keksejä
70g juoksevaa margariinia ( tai sulatettua)

Täyte
2 tai 2 1/2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
(hieman kahvia, jos käytetään liivatelehtiä, muuten ei välttämätöntä, itse en käyttänyt)
½  dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä tai ohjeen mukaisesti liivatejauhetta

1 levy Fazerin Marianne suklaata
(pinnalle Mariannerouhetta)

Murennetaan keksit ja murujen / jauheen joukkoon sekoitetaan margariini. Painellaan seos irtovuuan pohjalle. Käytän lasipohjaista, mutta muussa tapauksessa esim voipaperilla peitettyyn. Annetaan pohjan olla vähintään puolisen tuntia jääkaapissa. Valmistetaan täyte. Vatkataan kerma, joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Sulatetaan suklaa, jonka joukkoon liivatejauhe(, tai vedessä liotetut liivatelehdet kahvin joukkoon ja kahvi ja sula suklaa lisätään erikseen täytteeseen). Kun kaikki täytteen aineet sekoitettu tasaiseksi, lisätään se pohjan päälle tasaiseksi pinnaksi, annetaan kovettua muutaman tunnin jääkaapissa. Mariannerouheeni olivat loppu, muuten olisin niitä kakun päälle sirotellut, tai vaikka piparkakkumuotilla kivaan muotoon.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heissan! Tämä oli tosi hyvää! Teimme tyttären kanssa eilen.

Tosin tuolla pohjaohjeella se jäi meillä hirveän kuivaksi ja muruiseksi. Lisäsimmekin hieman rasvaa, kun näytti niin kuivalta, mutta silti se ei onnistunut ihan täydellisesti. Hyvää kuitenkin oli.

Päällistä muutimme sen verran, että käytimme Mariannesuklaalevyn sijasta laktoositonta suklaata ja lisäsimme Mariannecruchia (tai mikä se nyt onkaan =) ) pussillisen. Lisäksi pinnalle noita mainitsemianne koristeita. Tuo juusto-suklaaosa onnistui täydellisesti.

Kiitos ohjeesta. Tämä oli eka kerta, kun uskaltauduimme kokeilemaan jotain, jossa on liivatelehtiä. Ne ovat kuulostaneet niin hankalilta käyttää, mutta hyvinhän se meni.

Hatatuu kirjoitti...

Kiva kuulla, että kokeilitte, ja vielä onnistuitte. Tuo pohja on tosiaan välillä vähän arpomista, eri rasvoilla ja kekseillä tulee kovin erilaista. Toisinaan jää itsellänikin murumaiseksi, mutta meneehän se niinkin. Kannattaa kokeilla esimerkiksi suklaapisarakeksejä, niillä tulee aivan eri makuista, eikä lainkaan niin murumaista.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ideasta! Koitamme ensi kerralla jotain muuta keksiä. Aiomme myös tämän onnistumisen jälkeen kokeilla ihan perinteistä juustokakkua.